Unod már, hogy folyton új vendégeket kell keresned? A vendég hűségprogram bevezetése nagyszerű befektetés lehet a szállodád számára. Ha jól csinálod, segíthet növelni a bevételeket, javítani a vendégelégedettséget és erősíteni a márkádat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > vendeg-husegprogram--a-siker-kulcsa-a-modern-szallodaiparban-anna > Vendég hűségprogram: a siker kulcsa a modern szállodaiparban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vendég hűségprogram: a siker kulcsa a modern szállodaiparban


2024/06/10
Novák Anna

A hagyományos vásárlókkal ellentétben az utazók nem csak terméket vagy szolgáltatást keresnek; a tökéletes kiruccanást keresik – családi nyaralást, spontán hétvégi szökést vagy egy felejthetetlen kalandot. De attól a pillanattól kezdve, hogy az utazók elgondolkodnak az utazáson, a választások elsöprő tárháza előtt állnak. Az opciók túlterheltsége közepette a szállodák és vendéglátó-ipari márkák egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy útbaigazítsák és inspirálják az utazókat. Íme, hogyan lehet kihasználni ezt a lehetőséget a vendégek hűségének kialakítására.

hotel hűségprogram

Találkozz a hotel vendégekkel ott, ahol időt töltenek: közösségi média és személyre szabott tartalmak

 

A hotel social média marketing használata kulcsfontosságú a potenciális vendégek elérésében. A globális fogyasztók 35%-a közösségi platformokon keres utazási inspirációt. A közösségi médiában célzott, személyre szabott tartalmak megosztásával a szállodák hatékonyan tudják megszólítani a célközönséget. Az érdeklődési körükre szabott ajánlások, inspiráló utazási történetek és látványos képek olyan vonzóvá teszik a tartalmat, hogy az utazók ne tudjanak ellenállni. 
Például egy Instagram poszt, amely bemutatja a szálloda lenyűgöző kilátását a naplementében, vagy egy Facebook bejegyzés, amely egy exkluzív nyaralási ajánlatot hirdet, azonnal felkeltheti az érdeklődést és növelheti a foglalási szándékot.


A mesterséges intelligencia ereje hotel marketingben


Az AI és a gépi tanulás lehetővé teszi a szállodák számára, hogy mélyebben megértsék vendégeik preferenciáit és viselkedését. Ezek az adatvezérelt betekintések személyre szabott élményeket kínálhatnak a vendégek számára. 


Például egy AI-alapú rendszer felismerheti, hogy egy visszatérő vendég mindig a tengerparti szobákat választja, és ennek megfelelően ajánlhatja fel a legjobb tengerparti szobákat a foglalási folyamat során. Az ilyen személyre szabott ajánlások nemcsak növelik az ügyfél elégedettségét, hanem tartós kapcsolatot is építenek a vendéggel, ami hosszú távú hűséget eredményez.


Omnichannel élmények: zökkenőmentes utazás minden csatornán


Az utazók különféle érintkezési pontokon keresztül lépnek kapcsolatba a márkákkal, beleértve a webhelyeket, a mobilalkalmazásokat, a közösségi médiát és a személyes interakciókat. Az egységes és zökkenőmentes élmények nyújtása minden csatornán elengedhetetlen az utazók figyelmének megragadásához és megtartásához. Az összefüggő többcsatornás élmények biztosítása lehetővé teszi, hogy az utazók zökkenőmentesen váltogassanak a különböző platformok között, miközben következetes és személyre szabott élményt kapnak. 


Például egy vendég elkezdheti a foglalást a mobilalkalmazásban, majd folytathatja azt a webhelyen, és végül személyesen befejezheti a szállodában, miközben minden információ és preferencia átkerül egyik platformról a másikra.


Személyre szabott és interaktív élmény


A mesterséges intelligencia által vezérelt társalgási kereskedelem forradalmasíthatja a vendégek kiszolgálását. Az AI-alapú eszközök asszisztensként működhetnek, akik bármit tudnak a célkutatástól az útvonaltervezésig. Ezek az eszközök valós idejű és előzményadatok alapján folyamatosan tanulnak, így egyre pontosabb és relevánsabb ajánlásokat nyújtanak a vendégeknek. 


Például egy AI-asszisztens segíthet a vendégeknek repülőjegyek lefoglalásában, kirándulások tervezésében, és válaszolhat kérdéseikre az utazásuk során. Az ilyen személyre szabott és interaktív élmények növelik a vendégek elégedettségét és hűségét.


Záró gondolatok


Míg az utazók promóciós ajánlatokkal való csábítása rövid távú haszonnal járhat, a tartós hűség abból fakad, hogy valódi kapcsolatokat alakít ki a kiváló szolgáltatás, az emlékezetes élmények és a hosszú távú kapcsolatok ápolása révén. Az adatvezérelt betekintések, a személyre szabás, az omnichannel élmények és az AI-alapú társalgási kereskedelem kombinációja lehetővé teszi a szállodák számára, hogy mély, tartós kapcsolatot építsenek ki vendégeikkel, növelve a hűséget és az ismétlődő foglalásokat. A modern technológia és a személyes odafigyelés összekapcsolása révén a szállodák képesek lesznek kiemelkedni a versenyképes iparágban, és valódi élményt nyújtani vendégeik számára.
Hotel marketing stratégiaLegfrissebb cikkek


Vendég hűségprogram: a siker kulcsa a modern szállodaiparban
A hagyományos vásárlókkal ellentétben az utazók nem csak terméket vagy szolgáltatást keresnek; a tökéletes kiruccanást keresik – családi nyaralást, spontán hétvégi szökést vagy egy felejthetetlen kalandot. De attól a pillanattól kezdve, hogy az utazók elgondolkodnak az utazáson, a választások elsöprő tárháza előtt állnak. Az opciók túlterheltsége közepette a szállodák és vendéglátó-ipari márkák egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy útbaigazítsák és inspirálják az utazókat. Íme, hogyan lehet kihasználni ezt a lehetőséget a vendégek hűségének kialakítására.
Így válhatsz egy szálloda saját orvosává!
Kevésbé ismert ága az orvosi hivatásnak a szállodai orvoslás. De ha már orvosként gondolkodtál egy kicsit szabadabb munkáról, eszedbe juthatott, hogy egy szálloda saját orvosává válj.
Ezek a hotel közösségi média marketing stratégiák már elavultak 2024-ben
Az utazási és vendéglátóipar gyorsan változó világában a közösségi média marketing stratégia kulcsfontosságú eszköz a hotelek számára, hogy elérjék és megtartsák vendégeiket. Azonban 2024-re bizonyos stratégiák már elavultnak tekinthetők, és az új trendekhez való alkalmazkodás elengedhetetlen a versenyben maradáshoz. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a hotel social media marketing stratégiákat, amelyek már nem hatékonyak, és alternatív megoldásokat kínálunk, hogy a hotelek továbbra is sikeresek lehessenek.
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!