Így növeljük a direkt foglalásokat a szállodánkban, mutatjuk a legjobb tippeket

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > tobb-kozvetlen-foglalas-2-resz > Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 2. rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 2. rész


2024/04/30
Novák Anna

Folytatjuk közvetlen foglalásokat segítő cikkünket, ha még nem olvastad el az első részt, akkor mindenképp tedd meg, ide kattintva: Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész. Most pedig íme, a három legfontosabb ötletünk, amelyet figyelembe kell venni az extrák foglaláskori értékesítése során.

direkt foglalások növelése

1. Reptéri transzfer

Sok utazó szeret tömegközlekedést használni, vagy egyszerűen csak sétálni egyik helyről a másikra, miután megérkezett a célállomásra. Ez azt jelenti, hogy nem bérelnek autót, és előnyben részesíthetik a reptérről közvetlenül a szállodai ingatlanba közlekedő transzfert.
Azzal, hogy transzferszolgáltatást kínál extraként a szállodában, lehetővé teszi számukra, hogy kényelmesen lefoglaljanak mindent, amire szükségük van.

 

2. Termékek és ajándékok

A termékek és ajándékok népszerű extrák a vendégek körében, különösen azok körében, akik különleges alkalmat ünnepelnek az utazásuk során. A pezsgősüvegek, a friss, helyi gyümölcsök és a helyi borok piacképes extrák, amelyeket a foglaláskor felajánlhatsz a vendégeknek. 

3. Túrák és tevékenységek

Az utazók egyre gyakrabban keresik az egyablakos vásárlást nyaralásuk megtervezésekor. Helyi túrákat vagy tevékenységeket tartalmazó szobacsomagok felkínálásával tetszeni fogsz ezeknek az időtakarékos utazóknak. A foglalási csomagból származó többletbevételen túl valószínűleg jutalékot is kaphatsz attól az utazási társaságtól, amellyel partneri viszonyban állsz a térségben. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy fellendítsd a helyi utazási ágazatot, miközben további üzleteket generálsz magadnak. Természetesen a vendég is nyer a tökéletes szállodai tartózkodással és a túrával vagy tevékenységgel.
Használj olyan online foglalási motort, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy ezeket a termékeket és szolgáltatásokat a foglalás időpontjában megvásárolják.

 

A közvetlen foglalások növelésének további tippjei

 

•    Optimalizáld a weboldaladat a mobilos foglalásokra. Egyre több utazó foglal szállást mobiltelefonjáról. Győződj meg róla, hogy a weboldalad mobilbarát, és egyszerű a foglalási folyamat.
•    Használj erős call-to-action (CTA) gombokat. A CTA gombok arra ösztönzik a látogatókat, hogy foglaljanak a weboldaladon. Használj olyan CTA gombokat, amelyek feltűnőek és egyértelműen megfogalmazzák az előnyt (például "Foglaljon most a legjobb ár érdekében!").
•    E-mail marketing kampányok. Az e-mail marketing nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépj a potenciális vendégekkel, és ösztönözd őket a közvetlen foglalásra. Küldj e-maileket különleges ajánlatokkal és promóciókkal azoknak, akik feliratkoztak a hírlevelédre.
•    Partneri programok. Létrehozhatsz partneri programokat más vállalkozásokkal, például utazási blogokkal és influencer marketinggel, hogy forgalmat terelj a weboldaladra, és növeld a közvetlen foglalások számát.

 

A szállodaiparban a bevételek maximalizálása és az OTA-któl való függőség csökkentése érdekében kulcsfontosságú a közvetlen foglalások megszerzése. A konverziós ciklus megértése segíthet hatékonyabb stratégiák kidolgozásában a közvetlen foglalások növeléséhez.

 

A tipikus közvetlen foglalási konverziós ciklus megértése

 

A konverziós ciklus 5 fő szakaszból áll:

 

1.    Tudatosság: Megismerkednek a szállodáddal. Ez online hirdetések, weboldal-látogatások, online értékelések vagy szájról szájra terjedő marketing révén történhet.
2.    Megfontolás: Összehasonlítják a szállodádat más lehetőségekkel. Ez az árak, szolgáltatások, helyszín és értékelések összehasonlítását foglalja magában.
3.    Foglalás: Döntés a szállodában történő foglalásról. Ez online, telefonon vagy személyesen is történhet.
4.    Tartózkodás: Megszállnak a szállodában. Ez a lehetőség arra, hogy felülmúld a várakozásaikat, és hűséges vendéggé váljanak.
5.    Hűség: Visszatérnek a szállodába, vagy ajánlják másoknak.

 

Tippek a konverziós arány javításához:

 

•    Erősítsd a márkádat: Hozz létre online és offline marketingkampányokat, amelyek növelik a szálloda ismertségét és hírnevét.
•    Kínálj versenyképes árakat: Győződj meg róla, hogy áraid versenyképesek a piacon lévő többi szállodával.
•    Egyszerűsítsd a foglalási folyamatot: Tedd a foglalási folyamatot a lehető legegyszerűbbé és legkényelmesebbé a vendégek számára.
•    Kínálj vonzó ajánlatokat: Készíts speciális ajánlatokat és csomagokat, amelyek vonzzák a vendégeket a közvetlen foglalásra.
•    Nyújts kiváló ügyfélszolgálatot: Biztosíts kiváló ügyfélszolgálatot a foglalási folyamat során, a tartózkodás alatt és azután is.
    Használj adatvezérelt döntéseket: Kövesd nyomon a konverziós arányt, és használd az adatokat a stratégia finomhangolásához.

 

A közvetlen foglalások megszerzése folyamatos munka, de a megfelelő stratégiával jelentősen növelheted a bevételeidet és hűséges vendégkört építhetsz ki. A fenti stratégiák követésével növelheted a közvetlen szállodafoglalások számát, és csökkentheted az OTA-któl való függőséget. A szállodád egyedi értékajánlatának a középpontba helyezésével, vonzó ösztönzők kínálásával és a vendégélmény javítására való összpontosítással több közvetlen foglalást szerezhetsz, és növelheted a bevételeidet.
Hotel marketing stratégia Hotelek, szállodák Online marketing Online marketing hoteleknek OTA Szálloda marketingLegfrissebb cikkek


Vendég hűségprogram: a siker kulcsa a modern szállodaiparban
A hagyományos vásárlókkal ellentétben az utazók nem csak terméket vagy szolgáltatást keresnek; a tökéletes kiruccanást keresik – családi nyaralást, spontán hétvégi szökést vagy egy felejthetetlen kalandot. De attól a pillanattól kezdve, hogy az utazók elgondolkodnak az utazáson, a választások elsöprő tárháza előtt állnak. Az opciók túlterheltsége közepette a szállodák és vendéglátó-ipari márkák egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy útbaigazítsák és inspirálják az utazókat. Íme, hogyan lehet kihasználni ezt a lehetőséget a vendégek hűségének kialakítására.
Így válhatsz egy szálloda saját orvosává!
Kevésbé ismert ága az orvosi hivatásnak a szállodai orvoslás. De ha már orvosként gondolkodtál egy kicsit szabadabb munkáról, eszedbe juthatott, hogy egy szálloda saját orvosává válj.
Ezek a hotel közösségi média marketing stratégiák már elavultak 2024-ben
Az utazási és vendéglátóipar gyorsan változó világában a közösségi média marketing stratégia kulcsfontosságú eszköz a hotelek számára, hogy elérjék és megtartsák vendégeiket. Azonban 2024-re bizonyos stratégiák már elavultnak tekinthetők, és az új trendekhez való alkalmazkodás elengedhetetlen a versenyben maradáshoz. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a hotel social media marketing stratégiákat, amelyek már nem hatékonyak, és alternatív megoldásokat kínálunk, hogy a hotelek továbbra is sikeresek lehessenek.
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!