Miért fontos a hoteleknek a social media jelenlét?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > hotel-social-media-marketing > Hotel social media marketing: ami nélkül szállodád elveszik a süllyesztőben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hotel social media marketing: ami nélkül szállodád elveszik a süllyesztőben


2024/03/22
Novák Anna

A szállodák számára a közösségi média marketing elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy kiemelkedjenek a versenytársak közül és megszólítsák a potenciális vendégeket. Ez a folyamat segít abban, hogy erősítsük a szálloda online hírnevét és elérhetőségét, célunk pedig, hogy növeljük a foglalások számát és a bevételt. Ezt a célt egy jól megtervezett és kivitelezett közösségi média marketing stratégia révén érhetjük el.

Hotel közösségi média

A fiatalabb generációk a social mediaban keresnek szállást először

 

A közösségi média mára egy sajátos tér, ahol az emberek kapcsolatokat ápolnak, információt cserélnek, szórakoznak, és inspirációt gyűjtenek, sőt, vásárlási döntéseket is itt hoznak. Olyan platformok, mint a Facebook, Instagram, és Twitter, mélyen beágyazódtak a kultúránkba, és jelentős befolyást gyakorolnak a fogyasztói szokásokra.Ez különösen fontos a szállodák számára, mivel az utazások tervezése és a szállás kiválasztása gyakran a közösségi média felületein történik. A fiatalabb generációk, mint a Z generáció, különösen hajlamosak a közösségi médiában tájékozódni és ott inspirálódni. Ezért a szállodáknak kulcsfontosságú, hogy vizuálisan vonzó tartalmakat osszanak meg, amelyek felkeltik a leendő vendégek érdeklődését és elősegítik a foglalásokat.

 

 

Miért fontos a social media a szállodáknak?

 

 

•    Utazók az online térben: A vendégek többsége online kutatja és foglalja le a szállást, és a social media platformok kiemelkedő szerepet játszanak az utazási inspiráció és információgyűjtés során.
•    Márkaépítés: A social media kiváló eszköz a márka megerősítésére és a vendégelégedettség javítására. Interakcióval, pozitív élmények megosztásával és a szálloda történetének elmesélésével építhet erős márkát.
•    Több foglalás: A social media platformok közvetlenül is ösztönözhetik a foglalásokat. Hirdetheti szállodáját, linkeket helyezhet el weboldalára, sőt egyes platformokon foglalási lehetőséget is kínálhat.

 

 

Hogyan lehet sikeres a hotelem a social mediaban?

 

 

Lenyűgöző tartalom:

 

•    Mutasd meg a szállodád legszebb arcát lenyűgöző fotókon és videókon!
•    Mesélj a környék izgalmas látnivalóiról!
•    Ossz meg inspiráló utazási történeteket, amik kedvet csinálnak a látogatáshoz!

 

Kreatív megközelítés:

 

•    Tűnj ki a tömegből egyedi és kreatív tartalommal!
•    Legyél bátor és mutasd meg a szállodád egyedi hangulatát!

 

Hitelesség:

 

•    A vendégek értékelik az őszinteséget. Ne erőltesd a mesterkéltséget!
•    Mutasd be a szállodát a maga valóságában, hiteles hangon!

 

Következetesség:

 

•    Rendszeresen posztolj, hogy fenntartsd a követőid érdeklődését!
•    Légy aktív a social médiában!

 

Vizuális tartalom:

 

•    A fotók és videók a leghatékonyabb tartalomtípusok a social media platformokon!
•    Használj professzionális fotókat és videókat!

 

Interaktivitás:

 

•    A social media a kétoldalú kommunikációról szól!
•    Válaszolj a vendégek hozzászólásaira és üzeneteire!
•    Vegyél részt beszélgetésekben!
•    Tegyél fel kérdéseket!
•    Építs közösséget!

 

Hirdetések:

 

•    A fizetett hirdetések hatékonyan segíthetnek célközönséged elérésében és a foglalások növelésében!

 

Eredmények mérése:

 

•    Folyamatosan kövesd nyomon a social media stratégiád eredményeit!
•    Optimalizáld a tervet a céljaid elérése érdekében!

 

 

A közösségi médiában való aktív jelenlét lehetővé teszi a szállodák számára, hogy közvetlenül kommunikáljanak a célközönségükkel, megosztva velük az élményeket, különleges ajánlatokat és bepillantást engedve a szálloda életébe. Ezáltal nem csupán a márkaismertséget növelhetik, hanem hűséges követői bázist is kialakíthatnak, akik szívesebben osztják meg saját pozitív tapasztalataikat, ezzel is növelve a szálloda online láthatóságát.

 

A szállodai közösségi média marketing tehát nem csak egy marketingeszköz, hanem egy stratégiai elem, amely segít a szállodáknak abban, hogy kiemelkedjenek, vonzzák és megtartsák vendégeiket a digitális korban. 

 

Ne feledd: A social media marketing nem sprint, hanem maraton. Legyél türelmes és következetes, és a végén te fogod uralni a hotel social media marketignet!
Hotel marketing stratégia Hotelek, szállodák Online marketing Online marketing hoteleknek Szálloda marketing TurizmusmarketingLegfrissebb cikkek


Milyen szabályok köteleznek, ha egy hotelben rendezvényeket is szeretnénk tartani?
A rendezvények szervezése és lebonyolítása során a szállodáknak számos jogi és biztonsági előírást kell betartaniuk, hogy biztosítsák a vendégek biztonságát és a zavartalan esemény lebonyolítását.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 2. rész
Folytatjuk közvetlen foglalásokat segítő cikkünket, ha még nem olvastad el az első részt, akkor mindenképp tedd meg, ide kattintva: Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész. Most pedig íme, a három legfontosabb ötletünk, amelyet figyelembe kell venni az extrák foglaláskori értékesítése során.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész
A mai utazási piacon, ahol a nagy márkák és vállalatok dominálnak, a vásárlók egyre inkább a személyre szabást és az egyediséget keresik. Ez különösen igaz a szállásfoglalásokra is, ahol az Airbnb sikere rávilágított arra, hogy az utazók vágynak a sablonos szállodai élmények helyett valami autentikusabbra és emlékezetesebbre. Ha több közvetlen foglalást szeretnél elérni a szállodádban, akkor a marketingstratégiádnak ezt a változó igényt kell tükröznie. Hogyan emelkedhetsz ki a versenytársak közül, és hogyan győzheted meg a vendégeket, hogy kerüljék az online utazási irodák (OTA) használatát?  
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!