Google Discover: mik a technikai követelmények?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > weboldal-optimalizalasa-a-google-discover-szamara-2-resz > Így optimalizáld weboldaladat a Google Discover számára - 2. rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így optimalizáld weboldaladat a Google Discover számára - 2. rész


2024/02/23

Üdvözlünk ismét a weboldalak optimalizációjának izgalmas világában! Az első rész során megismerhettük a Google Discover világát, és betekintést nyerhettünk abba, hogyan működik ez a szolgáltatás és tartalom szempontjából hogyan kerülhetünk be ide. Most, a második részben, mélyebbre ásunk a témában, és a hangsúlyt a technikai oldalra helyezzük. Hogyan optimalizálhatod technikailag tartalmaidat, hogy kiemelkedően szerepelj ezen a platformon? Nézzük!

Google Discover bekerülés technikai követelmények

Mobiloptimalizálás és oldalsebesség

 

Mivel a legtöbben ma már okostelefonon böngésznek az interneten, fontos, hogy egy mobilra jól optimalizált, gyors weboldalt készítsünk. A Google mobilbarát teszt és a PageSpeed Insights segíthetnek azonosítani és kijavítani a weboldal esetleges hibáit, ezzel javítva a felhasználói élményt különböző eszközökön. Az oldalnak nem csak gyorsnak kell lennie és jó eredményeket kell elérnie a Google PageSpeed Insights és a Core Web Vitals alapján, hanem kisebb kijelzőn is könnyen olvasható és kezelhető legyen. Ne feledd, hogy a képek gyakran lassíthatják az oldalt; az újabb WebP formátum használatával, amit korábban is említettünk, felgyorsíthatod az oldal betöltését. 

 

Képoptimalizálás

 

Az lenyűgöző képek használata alapvető fontosságú, hogy a Google Discove felfigyeljen rájuk. 

 

Győződj meg róla, hogy a képek prémium minőségűek, legalább 1200 pixel szélesek, és gyorsan betölthetők, miközben megőrzik az élességüket. Az okos fájlnév és az alternatív leíró szöveg segíti a keresőoptimalizálást és javítja a felhasználói elérhetőséget. Kiemelkedő és eredeti látványelemeket használj ki, és kerüld a harmadik féltől származó vízjeleket vagy logókat a képeken. 

 

Minden képnek érthető címet adj, ne használj általános fájlnév mintákat, mint például a „1244_2.jpg”, és készíts releváns alt attribútumokat a keresési lekérdezések alapján. Ha jó minőségű videókat is beillesztesz az oldalra, az még vonzóbbá teheti azt.

 

Strukturált adatok megvalósítása

 

Cikkeinek strukturált adatokkal való bővítése a schema.org jelöléssel stratégiai lépés annak érdekében, hogy a keresőmotorok számára gazdagabb információkészletet biztosítson, ami elősegíti a tartalom jobb láthatóságát és megértését. Ennek hatékony végrehajtásához a következő kulcsparamétereket kell beépíteni:  

 

A cikkeid strukturált adatokkal történő kiegészítése a schema.org jelöléssel fontos lépés annak érdekében, hogy a keresőmotoroknak gazdagabb információkat nyújts, ami elősegítheti a tartalom jobb láthatóságát és megértését. Ehhez érdemes beépíteni néhány kulcsfontosságú paramétert:

 

•    Típus: Határozd meg világosan a tartalom jellegét. Használhatod a "Cikk" kifejezést általános tartalom esetén, vagy a "Hírcikk" kifejezést hírspecifikus cikkekhez, a kiadvány kontextusától függően.
•    articleBody: Ágyazd be ide a cikk teljes szövegét. Ez segíthet a keresőmotoroknak abban, hogy alaposabban megértsék a tartalom lényegét, témáját és árnyalatait.
•    articleSection: Rendeld a cikket egy kijelölt szakaszhoz vagy kategóriához. Ez segít a tartalom rendszerezésében mind a webhelyen, mind a keresőmotorok eredményei között.
•    sourceOrganization: Ismerd el a cikk tartalmának eredeti készítőjét vagy forrásszervezetét, különösen fontos a hírek esetében az információ hitelességének megállapításához.
•    kiadó: Nevezd meg a tartalmat az interneten közzétevő személyt vagy szervezetet, legyen az a saját szervezeted vagy a cikk terjesztéséért felelős más entitás neve.
•    szerző: Adj meg részletes információkat a cikk szerzőjéről, legyen az egyéni vagy több közreműködő. Kiegészítő adatok, mint például nevek és URL-ek (pl. hivatalos webhely, profiloldalak, közösségi média), segítik az azonosítást.
•    author.url: Add meg egyedi URL-t, ami a szerző azonosító oldalára vezet, lehet az személyes blog, életrajzi oldal vagy profil a közösségi média platformokon.
•    dátumPublished: Rögzítsd a cikk kezdeti megjelenési dátumát az ISO 8601 formátumban, ami az egyszerű dátumtól a részletesebb időbélyegig terjedhet.
•    dateModified: Jegyezd fel a cikk minden frissítését a legutóbbi módosítás dátumával, ugyancsak ISO 8601 szabvány szerint formázva.
•    headline: Hozz létre tömör és lebilincselő címet vagy alcímet a cikkhez, mivel ez gyakran az első, amivel az olvasó kapcsolatba lép.
•    image: Adj meg URL-eket a cikk tartalmához kapcsolódó képekhez, biztosítva, hogy több link is elérhető legyen a különböző eszközök és megtekintési beállítások számára.

 

A cikkeid strukturált adatokkal való kiegészítése jelentősen javítja az egyértelműségüket és a keresőmotorok hozzáférhetőségét. Emellett növeli az esélyét, hogy kiemelkedjen a keresési eredmények között és megjelenjen a Google Hírek platformján is.

 

Core Web Vitals

 

A Google Core Web Vitals azt vizsgálja, milyen gyors és mennyire használható egy weboldal. A fontos mutatók közé tartozik, hogy mennyi idő alatt tölt be az oldal, milyen gyorsan reagál a felhasználói interakcióra, és mennyire stabil a megjelenése. Ahhoz, hogy a Google elégedett legyen, próbálj olyan mutatókat javítani, mint az oldal betöltési sebessége, a felhasználói interakcióval való gyors reagálás és a megjelenés stabilitása.

 

A felhasználói élmény javítása

 

A weboldal felhasználói élményének javítása érdekében fontos, hogy ne használj túl sok reklámot és felugró ablakot, mert ezek zavarhatják a látogatókat. A pozitív felhasználói élmény elérése kulcsfontosságú a weboldal láthatóságának növeléséhez, például a Google Discover platformon. 

 

Gyakran előfordul, hogy a weboldalak túl sok reklámot helyeznek előtérbe a tartalom rovására. Emlékezzünk arra, hogy a látogatók főként információt keresnek, nem reklámokat. Fontos kiemelni a tartalom láthatóságát, például kibővítve a fő tartalomterületet, növelve a betűméretet és javítva a szövegszerkezetet címsorok, alcímek és idézetek használatával. Így a weboldal könnyebben navigálható lesz, és jobban koncentrálhat a minőségi tartalomra.

 

A szerver válaszidejének növelése

 

A lassú szerver válaszidő jelentősen károsíthatja a weboldalad SEO teljesítményét, mivel lassítja az általános sebességet és nehezíti a keresőmotorok hatékony feltérképezését. Ajánlott olyan webtárhely-szolgáltatóra váltanod, amely kiváló szerverválasz sebességéről ismert. Az optimális szerverteljesítmény segíthet felgyorsítani a weboldalad feltérképezését, és az ideális, ha az első bájt (TTFB) 200 ezredmásodperc alatt van, hogy a keresőmotorok gyorsan betöltsék és indexeljék az oldalt.

 

Végezzen alapos ellenőrzést a weboldaladon

 

Minden weboldalnak megvannak a saját egyedi vonásai, beleértve a te híroldaladat is. Fontos, hogy objektív szemmel nézve átfogó weboldal ellenőrzést végezz el, hogy felfedezd és kijavítsd a lehetséges hibákat.

 

Ez a ellenőrzés nagyon hasznos lehet, mert segít kideríteni és orvosolni a hibákat, beleértve azokat is, amelyek kevésbé láthatóak. Fontos megjegyezni, hogy a felfedezett változtatásoknak nem mindig kell radikálisaknak lenniük. Gyakran a kisebb módosítások is jelentős javulást hozhatnak, különösen a hírek SEO területén.

 

Előfordulhat, hogy olyan problémákra bukkanhatsz, mint egy adott oldal alacsony helyezése a keresőmotorok rangsorában. Ennek okai lehetnek egyszerű dolgok, például egy robots.txt fájlban található utasítás, ami véletlenül blokkolja a keresőmotorok hozzáférését, vagy egy kép, ami nincs megfelelően optimalizálva. 

 

Ezek a látszólag kisebb problémák is nagy hatással lehetnek a weboldal SEO teljesítményére. A teljes weboldal ellenőrzés segít ezeknek a problémáknak azonosításában és kezelésében, biztosítva, hogy a híroldalad optimalizálása során ne maradjon el semmi.

 

Út a Google Discoverig: nem lesz könnyű, de megéri

 

Az út a Google Discoverbe való kerüléshez nem mindig könnyű, de a technikai részletek megfelelő kezelésével, a mobilbarát kialakítással és a tartalom strukturált adatokkal való ellátásával sokat tehetünk azért, hogy híreink minél szélesebb körben elérhetők legyenek. Emeljük ki tehát weboldalunk egyediségét, gondoskodjunk a gyors és felhasználóbarát élményről, és adjuk meg a Google Discover számára azt, amire vágyik. Legyen weboldalunk az információk keresőinek és olvasóinknak egyaránt vonzó hely!


 
Online marketingLegfrissebb cikkek


Milyen szabályok köteleznek, ha egy hotelben rendezvényeket is szeretnénk tartani?
A rendezvények szervezése és lebonyolítása során a szállodáknak számos jogi és biztonsági előírást kell betartaniuk, hogy biztosítsák a vendégek biztonságát és a zavartalan esemény lebonyolítását.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 2. rész
Folytatjuk közvetlen foglalásokat segítő cikkünket, ha még nem olvastad el az első részt, akkor mindenképp tedd meg, ide kattintva: Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész. Most pedig íme, a három legfontosabb ötletünk, amelyet figyelembe kell venni az extrák foglaláskori értékesítése során.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész
A mai utazási piacon, ahol a nagy márkák és vállalatok dominálnak, a vásárlók egyre inkább a személyre szabást és az egyediséget keresik. Ez különösen igaz a szállásfoglalásokra is, ahol az Airbnb sikere rávilágított arra, hogy az utazók vágynak a sablonos szállodai élmények helyett valami autentikusabbra és emlékezetesebbre. Ha több közvetlen foglalást szeretnél elérni a szállodádban, akkor a marketingstratégiádnak ezt a változó igényt kell tükröznie. Hogyan emelkedhetsz ki a versenytársak közül, és hogyan győzheted meg a vendégeket, hogy kerüljék az online utazási irodák (OTA) használatát?  
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!