Ezeket a social media bakikat érdemes elkerülnie minden hotelnek, mutatjuk mikre figyel!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > ezek-a-hotel-kozossegi-media-marketing-strategiak-mar-elavultak-2024-ben-anna > Ezek a hotel közösségi média marketing stratégiák már elavultak 2024-ben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek a hotel közösségi média marketing stratégiák már elavultak 2024-ben


2024/05/31
Novák Anna

Az utazási és vendéglátóipar gyorsan változó világában a közösségi média marketing stratégia kulcsfontosságú eszköz a hotelek számára, hogy elérjék és megtartsák vendégeiket. Azonban 2024-re bizonyos stratégiák már elavultnak tekinthetők, és az új trendekhez való alkalmazkodás elengedhetetlen a versenyben maradáshoz. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a hotel social media marketing stratégiákat, amelyek már nem hatékonyak, és alternatív megoldásokat kínálunk, hogy a hotelek továbbra is sikeresek lehessenek.

hotel közösségi média bakik

1. Szimpla jelenlét a közösségi médiában

 

Régebben elegendő volt, ha egy hotel egyszerűen jelen volt a közösségi médiában, de ma már ez messze nem elég. A puszta jelenlét nem hoz forgalmat és nem növeli a vendégelégedettséget. A hoteleknek most már kreatív és interaktív tartalomra van szükségük, hogy kitűnjenek a tömegből. Az egyszerű posztok helyett érdemes élő videókat, történeteket és közvetítéseket használni, amelyek közvetlenül bevonják a követőket.
2. Egyoldalú hotel marketing kommunikáció


Az egyirányú kommunikáció, ahol a hotel csak híreket és ajánlatokat oszt meg, szintén elavult. A mai vendégek elvárják, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessenek a hotelekkel. A kétirányú kommunikáció, a gyors válaszok és a vendégek kérdéseire adott személyes válaszok elengedhetetlenek. Az interakciók növelik a vendégek lojalitását és elégedettségét.


3. Statikus képek használata a közösségi médiában


A közösségi média fejlődésével a statikus képek kora lejárt. A videó tartalmak, animációk és interaktív posztok sokkal nagyobb elérést és elköteleződést biztosítanak. A hoteleknek érdemes videókon keresztül bemutatniuk szobáikat, szolgáltatásaikat és eseményeiket, mert ezek a formátumok jobban megragadják a közönség figyelmét és hosszabb ideig fenntartják az érdeklődést.


4. Általános promóciós posztok


Az általános promóciós posztok, amelyek nem céloznak konkrét közönséget, szintén hatástalanok 2024-ben. A személyre szabott tartalmak és ajánlatok sokkal hatékonyabbak. A hoteleknek érdemes adatokat gyűjteniük vendégeikről, és ezeket az adatokat felhasználva személyre szabott ajánlatokat készíteniük. Az ilyen célzott promóciók növelik az elköteleződést és a foglalások számát.


5. Kizárólag a Facebookra és Instagramra koncentrálás


Bár a Facebook és az Instagram továbbra is fontos platformok, a hoteleknek érdemes más közösségi média csatornákra is kiterjeszteniük jelenlétüket. A TikTok, a Pinterest és a LinkedIn mind olyan platformok, amelyek különböző közönségeket érhetnek el és új lehetőségeket kínálnak a marketingre. A TikTok például különösen népszerű a fiatalabb generációk körében, akik szívesen osztják meg utazási élményeiket.


6. Elavult hotel influencer marketing


Az influencer marketing terén is változások történtek. Az együttműködés nagy követőbázisú influencerekkel már nem biztos, hogy olyan hatékony, mint korábban. A mikroinfluencerek, akik kisebb, de elkötelezettebb közönséggel rendelkeznek, sok esetben hatékonyabbak lehetnek. Ők közvetlenebb kapcsolatot ápolnak követőikkel, és hitelesebbek lehetnek a potenciális vendégek szemében.


7. Egyszeri kampányok helyett folyamatos jelenlét


A közösségi média gyorsan változó világában az egyszeri kampányok kevésbé hatékonyak, mint a folyamatos jelenlét. A hoteleknek folyamatosan aktívnak kell lenniük, rendszeresen frissíteniük kell tartalmaikat, és követniük kell az aktuális trendeket. A hosszú távú stratégiák, amelyek folyamatos elköteleződést és interakciót biztosítanak, sokkal eredményesebbek.


8. Hashtag-ek túlzott használata


Korábban a hashtagek használata kulcsfontosságú volt a posztok elérésének növelésében, de mára a túlzott hashtag használat inkább káros lehet. Az algoritmusok egyre inkább a minőségi tartalmakat részesítik előnyben a mennyiséggel szemben. Érdemes inkább kevesebb, de releváns hashtageket használni, és a tartalom minőségére helyezni a hangsúlyt.


Az új irányok a közösségi médiában a hoteleknek


Az elavult stratégiák helyett az alábbi új irányokat érdemes követni:


1.    Autentikus tartalom: A vendégek a hiteles, valós élményeket keresik. Az őszinte vendégértékelések, valódi történetek és élő közvetítések sokkal nagyobb hatással bírnak.
2.    User-generated content: A vendégek által készített tartalmak megosztása növeli a hitelességet és a vendégelégedettséget. Ez lehetővé teszi a közösség bevonását és az elköteleződést.
3.    Interaktív kampányok: Az interaktív posztok, kérdőívek és játékok növelik a közönség aktivitását és érdeklődését.
4.    Adatok és analitika: Az adatvezérelt döntések segítenek személyre szabni a tartalmakat és a promóciókat, növelve ezzel a hatékonyságot.
5.    Korszerű technológia: Az új technológiák, mint például a mesterséges intelligencia és a chatbotok, növelhetik a vendégélményt és hatékonyabbá tehetik a kommunikációt.
 
Hotel marketing stratégia Hotelek, szállodák Online marketing hoteleknek Szálloda marketingLegfrissebb cikkek


Vendég hűségprogram: a siker kulcsa a modern szállodaiparban
A hagyományos vásárlókkal ellentétben az utazók nem csak terméket vagy szolgáltatást keresnek; a tökéletes kiruccanást keresik – családi nyaralást, spontán hétvégi szökést vagy egy felejthetetlen kalandot. De attól a pillanattól kezdve, hogy az utazók elgondolkodnak az utazáson, a választások elsöprő tárháza előtt állnak. Az opciók túlterheltsége közepette a szállodák és vendéglátó-ipari márkák egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy útbaigazítsák és inspirálják az utazókat. Íme, hogyan lehet kihasználni ezt a lehetőséget a vendégek hűségének kialakítására.
Így válhatsz egy szálloda saját orvosává!
Kevésbé ismert ága az orvosi hivatásnak a szállodai orvoslás. De ha már orvosként gondolkodtál egy kicsit szabadabb munkáról, eszedbe juthatott, hogy egy szálloda saját orvosává válj.
Ezek a hotel közösségi média marketing stratégiák már elavultak 2024-ben
Az utazási és vendéglátóipar gyorsan változó világában a közösségi média marketing stratégia kulcsfontosságú eszköz a hotelek számára, hogy elérjék és megtartsák vendégeiket. Azonban 2024-re bizonyos stratégiák már elavultnak tekinthetők, és az új trendekhez való alkalmazkodás elengedhetetlen a versenyben maradáshoz. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a hotel social media marketing stratégiákat, amelyek már nem hatékonyak, és alternatív megoldásokat kínálunk, hogy a hotelek továbbra is sikeresek lehessenek.
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!