Szállás marketing trendek a legjobb tanácsokkal és tippekkel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > legfrissebb-szallas-marketing-trendek > A legfrissebb szállás marketing trendek, amiket tudnod kell

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legfrissebb szállás marketing trendek, amiket tudnod kell


2024/05/22
Novák Anna

A vendéglátóipar 2024-ben is számos izgalmas és innovatív marketing trenddel néz szembe. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb trendeket, amelyek hatással lesznek a szállásadók és házigazdák marketingtevékenységeire a jelenlegi év második felét tekintve.

szállás marketing trendek

Szállás marketing trendek: GA4 - alapvető változás a reklámozásban

 

A GA4 a Google hirdetési és elemzési platformjának legújabb fejlesztése, amely alapvető váltást hoz a digitális hirdetési környezetben. Az új verzió fejlett analitikát és adatkövetést kínál, integrálva az alkalmazások és webhelyek különböző érintkezési pontjait, hogy mélyebb betekintést nyerjünk az ügyfelek viselkedésébe, preferenciáiba és elkötelezettségébe.
A szállásadók számára kulcsfontosságú, hogy megismerkedjenek a GA4-gyel, mivel az adatgyűjtés inkább eseményalapú, mint munkamenet-alapú. Az adatgyűjtési stratégiákat úgy kell módosítani, hogy a legrelevánsabb adatpontokat rögzítsék. A Cloudbeds például már beépítette a GA4-et foglalási motorjába és digitális hirdetési folyamataiba, hogy ügyfelei számára a legjobb eredményeket biztosítsa.

 

Szállás marketing trendek: AI marketingtevékenységek 

 

A mesterséges intelligencia (AI) robbanásszerű fejlődése jelentős hatással van a digitális marketingre. Az AI segítségével automatizálhatók a kreatív vagy ismétlődő tartalmak generálása, mint például közösségi média feliratok, weboldal másolatok, OTA csatorna leírások és reklámszövegek. 2024-ben a szállásadóknak nem szabad félniük az AI használatától, hanem inkább valós időben vonzó tartalmakat kell készíteniük szállodáik számára.


Szállás marketing trendek: generatív keresési tapasztalat


A Google új generatív AI-élménye a keresésben (SGE) célja a keresési folyamat javítása a mesterséges intelligencia és a társalgási funkciók beépítésével. Az ingatlanok leírását, képes linkkártyákat és a Google Vállalkozási profilt tartalmazó találatok mellett az SGE lehetővé teszi az utazók számára, hogy AI-val kapcsolatos kérdéseket tegyenek fel. A szállásadóknak biztosítaniuk kell, hogy ingatlanjuk online jelenléte MI-vezérelt keresőmotorokhoz legyen optimalizálva, növelve ezzel az esélyt, hogy az utazók figyelmébe ajánlják őket.


Szállás marketing trendek: használd ki az élményturizmust


Az utazók egyre inkább az élményközpontú turizmus felé fordulnak. A koncertek, emlékezetes étkezések és kirándulások vonzzák az utazókat, akik olyan szállásadókat keresnek, amelyek lehetővé teszik ezeket az élményeket. Például, amikor Beyonce 2023 májusában Cardiffban járt, a szállodák kihasználtsága történelmi csúcsot ért el. A szállásadóknak tájékozódniuk kell a helyi eseményekről, és kreatív marketingkampányokat, személyre szabott csomagokat kell készíteniük ezekre az eseményekre.


Szállás marketing trendek: harmadik féltől származó adatok eltűnése


A harmadik féltől származó adatok eltűnése komoly kihívás elé állítja a szállásadókat. Az online marketing, különösen a reklámozás, eddig ezekre az adatokra támaszkodott. Az új stratégiák részeként több belső adatot kell gyűjteniük, például közvetlen foglalásokkal, chatbotokkal és vendégüzenetküldési megoldásokkal.


Szállás marketing trendek: az ár az irányadó


A gazdasági bizonytalanság és az emelkedő inflációs ráták miatt a szállodaárak még inkább előtérbe kerülnek. A potenciális ügyfelek a legköltséghatékonyabb foglalási módot keresik az OTA-k, metakereső platformok és szállodai webhelyek között. A szálláshely-üzemeltetőknek biztosítaniuk kell, hogy a díjszabás minden csatornán megmaradjon, hogy maximalizálják a közvetlen foglalások számát.


A gazdag tartalom még fontosabb lesz a szállás marketing trendekben


A Google hangsúlyozza az EEAT (tapasztalat, szakértelem, tekintély és megbízhatóság) fontosságát, ezért a jó minőségű tartalom és a helyes séma és jelölés kulcsfontosságú lesz. A szállásadóknak fókuszálniuk kell a tartalommarketingre és a közösségi média marketingre, hogy növeljék a márkaismertséget és egyszerűsítsék a foglalási folyamatot.


A hírnév számít a szállás marketing trendek között is


Egy szálloda hírneve egyre fontosabbá válik a potenciális vendégek és a keresők szemében. Az utazók 81%-a foglalás előtt mindig online olvassa el a véleményeket, és az értékelések befolyásolják döntéseiket. A szállásadóknak szilárd hírnévkezelési stratégiát kell kialakítaniuk, törekedve arra, hogy legalább 4-es értékelést érjenek el a Google Vállalkozásprofilon, és rendszeresen olvassák és válaszolják meg az értékeléseket.


A szálloda marketing jövője


Azok a vendéglátó-ipari vállalkozások, amelyek időt szánnak a legújabb technológiák alkalmazására marketingtevékenységükben, 2024-ben továbbra is jelentős előnyökhöz juthatnak. A GA4 kihasználásától az AI elsajátításáig számos izgalmas optimalizálási lehetőség kínálkozik a szállodatulajdonosok számára, hogy marketingtevékenységeiket magasabb szintre emeljék.
Hotel marketing stratégia Hotelek, szállodák Online marketing hoteleknek Szálloda marketingLegfrissebb cikkek


Vendég hűségprogram: a siker kulcsa a modern szállodaiparban
A hagyományos vásárlókkal ellentétben az utazók nem csak terméket vagy szolgáltatást keresnek; a tökéletes kiruccanást keresik – családi nyaralást, spontán hétvégi szökést vagy egy felejthetetlen kalandot. De attól a pillanattól kezdve, hogy az utazók elgondolkodnak az utazáson, a választások elsöprő tárháza előtt állnak. Az opciók túlterheltsége közepette a szállodák és vendéglátó-ipari márkák egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy útbaigazítsák és inspirálják az utazókat. Íme, hogyan lehet kihasználni ezt a lehetőséget a vendégek hűségének kialakítására.
Így válhatsz egy szálloda saját orvosává!
Kevésbé ismert ága az orvosi hivatásnak a szállodai orvoslás. De ha már orvosként gondolkodtál egy kicsit szabadabb munkáról, eszedbe juthatott, hogy egy szálloda saját orvosává válj.
Ezek a hotel közösségi média marketing stratégiák már elavultak 2024-ben
Az utazási és vendéglátóipar gyorsan változó világában a közösségi média marketing stratégia kulcsfontosságú eszköz a hotelek számára, hogy elérjék és megtartsák vendégeiket. Azonban 2024-re bizonyos stratégiák már elavultnak tekinthetők, és az új trendekhez való alkalmazkodás elengedhetetlen a versenyben maradáshoz. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a hotel social media marketing stratégiákat, amelyek már nem hatékonyak, és alternatív megoldásokat kínálunk, hogy a hotelek továbbra is sikeresek lehessenek.
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!