Növeld szállodád közvetlen foglalásait! Olvasd el a SEO alapjait most.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > kozvetlen-foglalas-hotel-seo-anna > Hogyan használhatod a SEO-t a közvetlen foglalások növelésére a szállodádban – 1.rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan használhatod a SEO-t a közvetlen foglalások növelésére a szállodádban – 1.rész


2024/06/28
Novák Anna

Napjaink digitális korában a keresőoptimalizálás (SEO) elengedhetetlen eszközzé vált azon szállodák számára, amelyek növelni szeretnék közvetlen foglalásaikat. Egyre több fogyasztó fordul a keresőmotorokhoz, például a Google-hoz, utazási szállások keresése és lefoglalása érdekében, ezért az erős SEO-stratégia jelentős hatással lehet a szálloda bevételére és jövedelmezőségére.

közvetlen foglalás növelése SEO

Ez az első rész egy sorozatban, amelyben megvizsgáljuk a szállodákra vonatkozó hatékony SEO-stratégia kulcsfontosságú elemeit, ideértve a webhely tartalmának optimalizálását, a jó minőségű backlinkek létrehozását és a releváns kulcsszavak célzását. Tippeket és bevált módszereket is megosztunk, amelyek segítségével több közvetlen foglalást érhetsz el az organikus keresési forgalom révén.

 Kezdd a kulcsszókutatással a szállodád számára

 

Minden SEO stratégia első lépése az alapos kulcsszókutatás. Ez magában foglalja azon keresési kifejezések és kifejezések azonosítását, amelyeket a potenciális vendégek használnak, hogy az övéhez hasonló szállodákat találjanak online. Ha ezeket a kulcsszavakat célzod meg webhelyed tartalmában és metacímkéiben, növelheted láthatóságodat a keresési eredmények között, és több minősített forgalmat vonzhatsz webhelyedre.


A kulcsszókutatás megkezdéséhez használj olyan eszközöket, mint a Google Kulcsszótervező vagy az Ahrefs a releváns kulcsszavak és azok keresési mennyiségének azonosításához. Koncentrálj a hosszú farkú kulcsszavakra (azaz specifikusabb, kevésbé versenyképes keresési kifejezésekre), amelyek relevánsak szállodád elhelyezkedése, szolgáltatásai és egyedi értékesítési pontjai szempontjából. Például a „szállodák Budapesten” általános kulcsszó célzása helyett konkrétabb kulcsszavakat célozhatsz meg, például „luxusszállodák Budapest belvárosában” vagy „családbarát szállodák a Hősök tere közelében”.

 

Optimalizáld szállodád webhelyének tartalmát

 

Miután azonosítottad a célkulcsszavaidat, ideje optimalizálni webhelyed tartalmát, hogy azokra a kifejezésekre kerüljön. Ez magában foglalja a kulcsszavak beépítését a webhely metacímkéibe (beleértve az oldalcímeket, a metaleírásokat és a fejléccímkéket), valamint az oldal tartalmába.


Webhelyed tartalmának megírásakor összpontosíts jó minőségű, vonzó oldalak létrehozására, amelyek értéket biztosítanak látogatóid számára. Ez magában foglalhatja a szálloda kényelmének és szolgáltatásainak részletes leírását, információkat a közeli látnivalókról és tevékenységekről, valamint hasznos útikalauzokat és forrásokat. Ügyelj arra, hogy a célkulcsszavakat természetesen szerepeltesd a tartalomban anélkül, hogy túlzottan használnád őket, vagy feláldoznád az olvashatóságot.


Építs jó minőségű backlinkeket szállodád számára


A webhely tartalmának optimalizálása mellett a jó minőségű visszamutató linkek (azaz más webhelyekről az oldaladra mutató hivatkozások) létrehozása az erős SEO-stratégia másik lényeges eleme. A visszamutató linkek jelzik a keresőmotoroknak, hogy webhelyed mérvadó és megbízható, ami segíthet javítani a keresési rangsorban, és nagyobb forgalmat irányítani az oldaladra.


Kiváló minőségű visszamutató linkek létrehozásához összpontosíts olyan értékes tartalom létrehozására, amelyre más webhelyek hivatkozni szeretnének. Ide tartoznak a blogbejegyzések, útikönyvek, infografikák és egyéb megosztható eszközök, amelyek értéket jelentenek a célközönség számára. Más utazási és vendéglátó-webhelyeket is elérhetsz, és felajánlhatod, hogy vendégbejegyzéseket küldj, vagy együttműködj az oldaladra mutató linkeket tartalmazó tartalommal.
 

KATTINTS IDE A 2. RÉSZHEZ!
Hotel marketing stratégia Hotelek, szállodák Keresőoptimalizálás, SEOLegfrissebb cikkek


Hogyan használhatod a SEO-t a közvetlen foglalások növelésére a szállodádban – 2.rész
Az előző részben áttekintettük a SEO alapjait a szállodák számára. Ebben a részben tovább mélyülünk a részletekbe, és bemutatjuk, hogyan optimalizálhatod szállodád Google Cégem-adatlapját, hogyan használhatod ki a helyi SEO-t, és miként alkalmazhatod a tartalommarketinget a közvetlen foglalások növelésére. Emellett megosztunk néhány gyakorlati tippet is, hogy hatékonyan mérhesd és elemezhesd SEO erőfeszítéseidet.
Hogyan használhatod a SEO-t a közvetlen foglalások növelésére a szállodádban – 1.rész
Napjaink digitális korában a keresőoptimalizálás (SEO) elengedhetetlen eszközzé vált azon szállodák számára, amelyek növelni szeretnék közvetlen foglalásaikat. Egyre több fogyasztó fordul a keresőmotorokhoz, például a Google-hoz, utazási szállások keresése és lefoglalása érdekében, ezért az erős SEO-stratégia jelentős hatással lehet a szálloda bevételére és jövedelmezőségére.
Így hass a különböző generációkra a hotel online marketing segítségével
A vendéglátó- és turisztikai ágazat mindig is igyekezett elnevezéseket találni az egyforma érdeklődésű és viselkedésű utazók csoportjainak leírására. Ezek az elnevezések néha követik a jól ismert generációs kategóriákat, mint például a millenniumi utazók és a Z generációs utazók, vagy egyedi, testreszabott definíciókat használnak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan érhetjük el hatékonyan a különböző generációkat a hotel online marketing eszközeinek segítségével.
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!