Mire jó egy hotel marketing audit?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > hotel-marketing-audit > Mi az a hotel marketing audit és miért van rá szükségem?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi az a hotel marketing audit és miért van rá szükségem?


2024/03/25
Novák Anna

Egy olyan versenyképes iparágban, mint a szállodaipar a sikerhez több kell kényelmes ágyaknál. A marketing audit feltárja a stratégia erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeket és fenyegetéseket. Növeld bevételeidet, javítsd hatékonyságodat, és emelkedj ki a tömegből!

Hotel marketing audit

Mi az a hotel marketing audit?

 

A hotel marketing audit egy átfogó elemzés, amelynek célja a szálloda marketingstratégiájának és -tevékenységének értékelése. Ez a folyamat segít azonosítani a SWOT -ot, azaz a erősségeket, gyengeségeket, lehetőségeket és fenyegetéseket, amelyek befolyásolják a szálloda marketinges sikerét. 

Miért van rá szükségem?

 

Számos oka van annak, hogy a szállodák számára előnyös lehet a marketing audit elvégzése:

 

•    A hatékonyság javítása: Az audit segíthet azonosítani azokat a területeket, ahol a marketingeszközök és -tevékenységek nem hatékonyak, és javaslatokat tehet a javulásukra.
•    A pazarlás csökkentése: Az audit azonosíthatja a pazarló kiadásokat, és javaslatokat tehet a költségvetés hatékonyabb felhasználására.
•    A bevételek növelése: Az audit segíthet azonosítani azokat a területeket, ahol a szálloda kiaknázatlan lehetőségekkel rendelkezik a bevételek növelésére.
•    A versenyképesség javítása: Az audit segíthet a szállodának megérteni a versenytársak helyzetét, és azonosítani azokat a területeket, ahol a szálloda javíthatja a versenyképességét.
•    A stratégia finomhangolása: Az audit segíthet a szállodának finomhangolni marketingstratégiáját, hogy az jobban összhangban legyen a piaci trendekkel és a vendégek igényeivel.

 

Mik a hatékony hotel marketing audit jellemzői?

 

•    Belső elemzés (Tulajdonelemzés): Ez a marketing tevékenységeket, költségeket, a válaszadási arányt és az általános ROI-t vizsgálja. Azonosítja a bevételt termelő marketing gyakorlatokat, és felméri a ráfordított munka arányosságát. Webhely forgalom, közösségi média, PPC és SEO adatok gyűjtése segíti ebben.
•    Versenyelemzés: A versenytársak gyakorlatának tanulmányozása és összehasonlítása a saját stratégiával. Tanulságok vonhatók sikereikből és kudarcaikból, valamint a márkájukról alkotott közvélemény elemzésével. Harmadik féltől származó véleményező webhelyek hasznosak lehetnek.
•    Piactér elemzés: A szálloda piaci pozíciójának és piaci részesedésének meghatározása. A teljes digitális platform (webhely, értékelések, közösségi média) kiértékelése, valamint a helyi gazdaság és a globális események hatásának vizsgálata tartozik ide.

 

Nézzünk konkrét példákat!

 

USP (Unique Selling Proposition) és UEP (Unique Emotional Proposition) vizsgálata:

 

•    A USP az, ami egyedivé teszi a szállodát a versenytársakhoz képest.
•    A UEP az a plusz érzelmi érték, amit a szálloda nyújt a vendégeknek.

 

Mindkét elem vizsgálata segít azonosítani a szálloda erősségeit és megkülönböztetni a versenytársaktól.

 

  • Ügyfélpersonak létrehozása:

 

Az ügyfélpersonak fiktív, de valósághű profilok a szálloda ideális vendégeiről. Segítenek a szállodának jobban megérteni a vendégek igényeit és elvárásait, és célzottabb marketingkampányokat tervezni.

 

  • SEO (Search Engine Optimization) elemzés:

 

A SEO elemzés segít azonosítani, hogy a szálloda weboldala mennyire optimalizált a keresőmotorok számára. Ez alapján javaslatokat lehet tenni a weboldal javítására, hogy a szálloda jobb pozíciókat érjen el a keresési eredményekben.

 

  • CRO (Conversion Rate Optimization) elemzés:

 

A CRO elemzés segít azonosítani, hogy a szálloda weboldalán mennyire hatékony a konverzió, azaz a foglalások aránya. Ez alapján javaslatokat lehet tenni a weboldal javítására, hogy a szálloda több foglalást szerezzen.

 

  • PPC (Pay-Per-Click) stratégia elemzés:

 

A PPC stratégia elemzés segít azonosítani, hogy a szálloda PPC kampányai mennyire hatékonyak. Ez alapján javaslatokat lehet tenni a kampányok javítására, hogy a szálloda jobb eredményeket érjen el a befektetéseihez.

 

Hogyan végezhető el a marketing audit?

 

A marketing auditot belsőleg vagy külső tanácsadó segítségével is el lehet végezni. A belső auditot a szálloda saját marketingcsapata végezheti, míg a külső auditot egy független tanácsadó cég végzi.

 

A marketing audit előnyei:

 

•    A marketing audit objektív képet ad a szálloda marketingtevékenységéről.
•    Az audit azonosítja a javulási lehetőségeket.
•    Az audit segít a szállodának jobban összpontosítani marketingerőfeszítéseit.
•    Az audit segít a szállodának javítani a marketinges befektetések megtérülését (ROI).
Hotel marketing stratégia Hotelek, szállodák Online marketing Online marketing hoteleknek Szálloda marketingLegfrissebb cikkek


Milyen szabályok köteleznek, ha egy hotelben rendezvényeket is szeretnénk tartani?
A rendezvények szervezése és lebonyolítása során a szállodáknak számos jogi és biztonsági előírást kell betartaniuk, hogy biztosítsák a vendégek biztonságát és a zavartalan esemény lebonyolítását.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 2. rész
Folytatjuk közvetlen foglalásokat segítő cikkünket, ha még nem olvastad el az első részt, akkor mindenképp tedd meg, ide kattintva: Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész. Most pedig íme, a három legfontosabb ötletünk, amelyet figyelembe kell venni az extrák foglaláskori értékesítése során.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész
A mai utazási piacon, ahol a nagy márkák és vállalatok dominálnak, a vásárlók egyre inkább a személyre szabást és az egyediséget keresik. Ez különösen igaz a szállásfoglalásokra is, ahol az Airbnb sikere rávilágított arra, hogy az utazók vágynak a sablonos szállodai élmények helyett valami autentikusabbra és emlékezetesebbre. Ha több közvetlen foglalást szeretnél elérni a szállodádban, akkor a marketingstratégiádnak ezt a változó igényt kell tükröznie. Hogyan emelkedhetsz ki a versenytársak közül, és hogyan győzheted meg a vendégeket, hogy kerüljék az online utazási irodák (OTA) használatát?  
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!