hotel honlapkészítés; hotel weboldal; hotel marketing; hotel marketing tippek; szálloda marketing; hotel marketing stratégia; hotel marketing tippek a több foglalásért

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > hotel-honlapkeszites > Hatékony hotel honlapkészítés a több foglalás eléréséhez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hatékony hotel honlapkészítés a több foglalás eléréséhez


2023/06/27
Novák Anna

Ami a hotel marketinget illeti, a honlapod a valaha elérhető legfontosabb értékesítési csatorna. Hotel honlapod nem csak az a hely, ahol a potenciális vendégek böngészhetnek a szállodáddal kapcsolatos információk között, hanem az is, ahol az ügyfelek közvetlenül foglalhatnak, és biztosítják, hogy ne kelljen kifizetned a rendszerint harmadik fél által kapcsolatos jutalékokat. Első pillantásra megterhelőnek tűnhet, de már néhány változtatás is hatalmas eredményeket hozhat. Megmutatjuk, milyen egy hatékony hotel honlapkészítés!

Hotel honlapkészítés

1. Hotel honlapkészítés: ne hagyd figyelmen kívül a SEO alapjait

 

Ha a hotel weboldalad a keresőmotorok, például a Google vagy a Bing második oldalán van eltemetve, akkor nem számíthatsz arra, hogy sok potenciális vásárló felkeresi a szállodai webhelyedet. Tehát a szálloda webhelyének fel kell bukkannia, amikor az ügyfelek a környékeden keresnek szállodát. A szállodád pontos jellegétől függően számos konkrét út áll rendelkezésre, de figyelembe kell venni néhány megbízható SEO (Search Engine Optimization) stratégiát. Győződj meg róla, hogy szállodai webhelyed tele van gazdag és hasznos tartalommal, és a releváns keresőkifejezéseket természetesen beépítetted, hogy a lehető legtöbb kattintást érj el, amikor a potenciális ügyfelek a Google-on keresztül keresnek. Ne csak a szállodaspecifikus kifejezésekkel töltsd fel honlapodat; ügyelj arra, hogy a regionális feltételeket is figyelembe vedd. Ha részletesebb információra van szükséged arról, hogyan javíthatod a keresőmotorok rangsorolását szállodai webhelyeden, tekintsd meg a „SEO hoteleknek: teljes hotel SEO útmutató 2023-ra” cikkünket.  

Nem szeretnél belemerülni a hotel honlapkészítés fortélyaiba? Akkor bízd szakértőkre és hagyd, hogy levegyék a válladról a terhet. Keress fel minket ITT és segítünk!

 

2. Érj el kimagasló eredményeket a hotel honlapkészítés és a felhasználói élmény révén

 

Egy rosszul megtervezett webhely első pillantásra elfordíthatja a potenciális ügyfeleket, és feleslegessé teheti szállodai marketing tevékenységedet. Győződj meg arról, hogy honlapodat a felhasználóbarát kialakítás szem előtt tartásával tervezték a hotel honlapkészítés során. A gyors navigáció, az egyszerű menük és a tetszetős kinézet jelentős mértékben hozzájárulhatnak a felhasználók figyelmének fenntartásához. Győződj meg arról is, hogy a szállodai webhelyed a célközönségnek készült. A mindennapi turisták kiszolgálása a cél? Ügyelj arra, hogy a szálloda előnyein kívül eladd a környéket és annak kínálatát. Üzleti utazókkal foglalkozol többet? A visszafogott webhely kialakítás, valamint a hasznos linkek és információk segíthetnek a gyors foglalásban.

 

3. Győződj meg róla, hogy a honlapod reszponzív

 

Manapság a legtöbb felhasználó a mobilját vagy táblagépét használja a szörfözéshez. Ne feledd, hogy a potenciális vendégek valószínűleg mobileszközükön böngésznek, amikor potenciális szállodákat keresnek, ezért ügyelj arra, hogy a reszponzív webhely álljon szállodai marketing tevékenységednek középpontjában a hotel honlapkészítés során. Ha külső félre bízod a hotel honlapkészítést, feltétlenül kérd el a webhelyed mobilverziójának makettjét, hogy megbizonyosodj arról, hogy az felhasználóbarát és megfelel a fő asztali verzió által kínált lehetőségeknek. Győződj meg arról is, hogy foglalási motor reagál. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy az ügyfelek elfordulnak, mielőtt megerősítenék a foglalást.

 

4. Hotel honlapkészítés a kemény eladás egyedi értékesítési pontjaival

 

Ez hihetetlenül fontos, ha nagy a helyi verseny. Nem számít, milyen szerény a szállodád, mindig próbálj meg feltölteni webhelyedet USP-jei reklámozásával. Ha a hoteled szobái egyszerűek, beszélj kiváló szolgáltatásodról vagy a kívánatos turisztikai helyek és utazási célpontok közelségéről. Reptéri vagy vasútállomási transzfert kínálsz? Jelöld meg ezeket a fantasztikus extra szolgáltatásokat, amelyek vonzóak az üzleti utazók vagy a kis költségvetésű turisták számára – így tudsz a „hard sell” azaz a kemény eladás alkalmazásával azonnali foglalásra ösztönözni a célközönséget.  

 

5. Válassz egy felhasználóbarát foglalási motort

 

Hihetetlenül frusztráló, ha egy szállodai webhelynek van egy alacsonyabb szintű foglalási motorja. Előfordulhat, hogy a felhasználók szeretik a helyiségek megjelenését és az általad kínált szobákat, de ha hosszú időt vesz igénybe az egyszerű foglalás során történő navigálás, akkor gyorsan elfordulnak. Biztosítani kell a szobák egyszerű foglalását, mivel minden szoba és lakosztály elérhető, az árak egyértelműek, és az extrák könnyen hozzáadhatók. Próbálj ki egy olyan foglalási motort választani a hotel honlapkészítés folyamatában, amely a lehető legkevesebb kattintást igényel a megerősítéshez, így jobb felhasználói élményt nyújt és a felhasználó kevesebb időt tölt a haszontalan információk között.

 

6. Nincs megfelelő hotel honlapkészítés minőségi tartalom nélkül

 

Nincs értelme a szálloda marketing stratégiádnak minden lépését bevezetni, ha webhelyed nincs tele gazdag és releváns tartalommal. Nem számít, milyen nagy vagy kicsi a szállodád, gondoskodj róla, hogy teljes pompájában jelenjen meg minőségi fotókkal, videókkal (vagy még jobb, 360°-os videóval) és rendkívül leíró tartalommal. Nem csak a szobáknak van szükségük első osztályú leírásra. Ne feledkezz meg az általad kínált szolgáltatásokról sem az alapvető szálláson kívül. Vállalati szervezetek vendéglátása? Említsd meg a konferencia termedet részletesen. Szeretnéd bemutatni szállodádat, mint ideális célpontot a turisták számára? Tegyél fel érdekes tartalmakat, képeket a környéken található kirándulási lehetőségekről, hogy inspirációt adj a szabadidős utazók számára.

 

7. Bizalom és hírnév kiépítése a vélemények bemutatásával

 

Nem számít, mennyire elsőrangú a szálloda marketing taktikád, senki sem akar rossz hírű szállodában foglalni. Hírnevednek kezelése kulcsfontosságú az ismétlődő egyéni igények biztosításában és az új ügyfelek megszerzésében, és ennek nincs egyszerűbb módja, mint az online véleményezés – így vedd ezt is figyelembe a hotel honlapkészítés során. Sok szálloda kizárólag külső ügynökségekre támaszkodik az értékelések fogadásában, de ezekre nehéz válaszolni és ellenőrizni. Ha beépítesz véleményeket a fő weboldaladra, akkor a potenciális vendégek azonnali betekintést nyerhetnek abba, hogy a korábbi ügyfelek mit mondtak vállalkozásodról. Ezenkívül könnyebben tanulmányozhatod a visszajelzéseket, és könnyen válaszolhatsz a semleges vagy negatív megjegyzésekre.

 

8. Ne hagyd figyelmen kívül az elemzés fontosságát

 

Még ha a webhelyed remekül is néz ki, alaposan figyelned kell, hogyan használják az ügyfelek. Győződj meg róla, hogy folyamatosan figyelemmel kíséred, hogyan navigálnak az emberek a honlapodon, és megfelelő következtetéseket vond le a viselkedésükből. Tegyük fel, hogy nem kapod meg a kívánt számú foglalást. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a szálloda webhelye túlságosan megterhelőnek bizonyul az átkattintáshoz, vagy egyszerű webhelyhibák megakadályozhatják, hogy potenciális ügyfelei eljussanak a foglalási folyamat utolsó lépéséhez. Miután azonosítottad a gyenge hivatkozásokat az általános webhelytérképen, megteheted ezeket a lényeges orvoslásokat, legyen szó a tartalom gazdagításáról, hogy vonzóbbá tedd a szállodai webhelyet, vagy javítsd ki a hibákat, hogy zökkenőmentesen jusson el a látogató a kezdőlapról a szállodai szobafoglalás visszaigazolásáig.

 

9. Tegyél még egy lépést és fektess időt egy szállodai webhely blogba

 

Az egyik legjobb tipp a szállodai webhelyekhez, hogy több foglalást szerezhess, ha szánsz időt egy szállodai webhely blog létrehozására és karbantartására. A blog alapvetően arra szolgálhat, hogy folyamatosan friss tartalmat adj webhelyedhez, és ez fontos lehet ahhoz, hogy a webhely látogatóit a jövőben is visszatérésre ösztönözd.
Továbbmenve azonban a blog ideális lehetőséget kínálhat a szállodamarketingeseknek a keresőoptimalizálási stratégia optimalizálására és a helyezések javítására olyan webhelyeken, mint a Google és a Bing. Ezenkívül a blog tartalmának egy része úgy is kialakítható, hogy népszerűsítse szállodádat és szolgáltatásaidat, és ösztönözze az olvasókat szállodai szoba foglalására.

 

10. Fontold meg egy többnyelvű webhely létrehozását

 

Szállodád webhelye kulcsszerepet fog játszani minden olyan erőfeszítésben, amely több vendég vonzására törekszik, de az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott tipp a szállodai webhelyeknek, hogy több foglalást szerezzen, a webhely többnyelvűvé tétele. Ideális esetben meg kell határoznia azokat a fő területeket, amelyekre marketingtevékenységedet összpontosítani szeretnéd, majd fel kell jegyeznie az ott beszélt nyelve(ke)t.
Miután megvan a fő nyelvek listája, amelyekre összpontosítani kell, időt kell szánni webhelyed megfelelő lefordítására, egy professzionális fordítószolgálat segítségével. Ez lehetővé teszi a világ különböző részein élő ügyfelek számára, hogy teljes mértékben elköteleződjenek a webhelyeden, és lehetővé teszi, hogy nemzetközileg is előkelő helyet foglalj el a keresőmotorok eredményoldalain.

 

Miután felismerted, mi tartja vissza szállodai webhelyedet, hihetetlenül egyszerű továbbfejleszteni azt a hotel honlapkésztés során és gondoskodni arról, hogy a szállodai marketing erőfeszítések rengeteg foglalást eredményezzenek.

 

Ha szeretnéd ezt szakértőkre bízni, akik több éves tapasztalattal a hátuk mögött a weboldaladat a keresési listák elejére fogják juttatni és még több vendéget fognak neked szerezni, akkor keress fel minket ITT!
Hotel marketing stratégia Keresőoptimalizálás, SEO Szálloda marketingLegfrissebb cikkek


Milyen szabályok köteleznek, ha egy hotelben rendezvényeket is szeretnénk tartani?
A rendezvények szervezése és lebonyolítása során a szállodáknak számos jogi és biztonsági előírást kell betartaniuk, hogy biztosítsák a vendégek biztonságát és a zavartalan esemény lebonyolítását.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 2. rész
Folytatjuk közvetlen foglalásokat segítő cikkünket, ha még nem olvastad el az első részt, akkor mindenképp tedd meg, ide kattintva: Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész. Most pedig íme, a három legfontosabb ötletünk, amelyet figyelembe kell venni az extrák foglaláskori értékesítése során.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész
A mai utazási piacon, ahol a nagy márkák és vállalatok dominálnak, a vásárlók egyre inkább a személyre szabást és az egyediséget keresik. Ez különösen igaz a szállásfoglalásokra is, ahol az Airbnb sikere rávilágított arra, hogy az utazók vágynak a sablonos szállodai élmények helyett valami autentikusabbra és emlékezetesebbre. Ha több közvetlen foglalást szeretnél elérni a szállodádban, akkor a marketingstratégiádnak ezt a változó igényt kell tükröznie. Hogyan emelkedhetsz ki a versenytársak közül, és hogyan győzheted meg a vendégeket, hogy kerüljék az online utazási irodák (OTA) használatát?  
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!