3 csapatépítő módszer, amit minden szervezetnek használnia kellen 2022-ben

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > csapatepito-modszerek-noe > 3 csapatépítő módszer, amit minden szervezetnek használnia kellen 2022-ben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 csapatépítő módszer, amit minden szervezetnek használnia kellen 2022-ben


2023/12/15
VN, NA

Egy friss tanulmány szerint az otthonról dolgozó alkalmazottak akár 21%-kal is csökkenthetik termelékenységüket az elszigeteltség érzése miatt. Most az élet lassan visszatér a normális kerékvágásba ideje elgondolkozni ennek a megoldásán.  Tehát vessünk egy pillantást a különböző típusú csapatépítő megközelítésekre, hogy sikeres csapatot építsünk! 

3 legjobb csapatépítő módszer

1. Tevékenység alapú csapatépítő módszer

A tevékenység alapú csapatépítő gyakorlatok alkalmat adnak arra, hogy alkalmazottai kiszakadjanak a napi megszokott munkarutinból. Segít a csapatnak kilépni a komfortzónájából. Itt a csapattagok különféle szellemi vagy fizikai tevékenységeket végeznek bent és kint egyaránt. A csapatebédek és céges kirándulások, karácsonyi partyk szervezése javítja a kommunikációt a csapattagok között. Személyesen összeköti őket, és rejtett vonásokat fedez fel. Ha a céges karácsony Kaposváron kerül megrendezésre, akkor az RV Event csapta készséggel leszervezi nektek az egész eseményt és a ti feladatotok csak a szórakozás lesz!

 2. Problémamegoldáson alapuló csapatépítő módszer

A kihívások elkerülhetetlenek minden csapatdinamikában. Ha nagyszámú ember vesz részt, akkor a csoporton belül összecsapások történnek. A jelentés szerint az Egyesült Államokban dolgozó alkalmazottak hetente körülbelül 2,8 órát töltenek konfliktusban. A problémamegoldó tevékenységek javíthatják a kommunikációt, az interperszonális kapcsolatokat és orvosolhatják a különbségeket egy közös cél elérése érdekében. A csoportvezetőnek azonosítania és elemeznie kell a problémát. Ezután meg kell határozniuk a legjobb lépést. Élvezetessé tehető ez a folyamat, ha szórakoztató játékokat vagy gyakorlatokat vezettek be a csapat számára. 

 

3. Kommunikáció alapú csapatépítő módszer

Minden közösségi hálózat kulcsa a kommunikáció. Tökéletes egy új csapat számára minden új taggal, a kommunikáción alapuló csapatépítő megközelítés nagyszerű jégtörő lehet. Az ilyen típusú munkahelyi csoportépítő tevékenységek lehetővé teszik a csapat számára, hogy egy kicsit jobban megismerjék kollégáikat, és megosszák egymással a személyes köteléket. Segítségével letörheti a kommunikációs akadályokat, javíthatja az interperszonális készségeket és bizalmat építhet az alkalmazottak között.
 Legfrissebb cikkek


Milyen szabályok köteleznek, ha egy hotelben rendezvényeket is szeretnénk tartani?
A rendezvények szervezése és lebonyolítása során a szállodáknak számos jogi és biztonsági előírást kell betartaniuk, hogy biztosítsák a vendégek biztonságát és a zavartalan esemény lebonyolítását.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 2. rész
Folytatjuk közvetlen foglalásokat segítő cikkünket, ha még nem olvastad el az első részt, akkor mindenképp tedd meg, ide kattintva: Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész. Most pedig íme, a három legfontosabb ötletünk, amelyet figyelembe kell venni az extrák foglaláskori értékesítése során.
Így érj el több közvetlen foglalás a szállodádban 1. rész
A mai utazási piacon, ahol a nagy márkák és vállalatok dominálnak, a vásárlók egyre inkább a személyre szabást és az egyediséget keresik. Ez különösen igaz a szállásfoglalásokra is, ahol az Airbnb sikere rávilágított arra, hogy az utazók vágynak a sablonos szállodai élmények helyett valami autentikusabbra és emlékezetesebbre. Ha több közvetlen foglalást szeretnél elérni a szállodádban, akkor a marketingstratégiádnak ezt a változó igényt kell tükröznie. Hogyan emelkedhetsz ki a versenytársak közül, és hogyan győzheted meg a vendégeket, hogy kerüljék az online utazási irodák (OTA) használatát?  
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!