Egy jó szállodatulajdonos tudja, hogyan lehet hatni a generációkra, akik meg akarnak szállni a hoteljében: kövesd ezeket a tippeket te is!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > generaciok-hotel-marketing-anna > Így hass a különböző generációkra a hotel online marketing segítségével

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így hass a különböző generációkra a hotel online marketing segítségével


2024/06/27
Novák Anna

A vendéglátó- és turisztikai ágazat mindig is igyekezett elnevezéseket találni az egyforma érdeklődésű és viselkedésű utazók csoportjainak leírására. Ezek az elnevezések néha követik a jól ismert generációs kategóriákat, mint például a millenniumi utazók és a Z generációs utazók, vagy egyedi, testreszabott definíciókat használnak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan érhetjük el hatékonyan a különböző generációkat a hotel online marketing eszközeinek segítségével.

generációk és a hotel

Csendes utazás hatása a hotel marketingre

 

Az elmúlt évtizedben az okostelefon használat általánossá válása új utazói kategóriát hozott létre: a csendes utazókat. Ez a csoport a mobil technológiát alkalmazta, hogy fokozza vagy akár felváltsa a hagyományos személyes szolgáltatásnyújtást. Ennek eredményeként az iparág legtöbb vállalata alkalmazkodott a digitális szolgáltatások, például a chatbotok vagy az online bejelentkezés biztosításához.
A Skift.com szerint ez a tendencia továbbra is hatással lesz az iparágra, különösen az olyan mesterséges intelligencia-felületek fejlesztésével, mint a ChatGPT. Wouter Geerts, a Skift kutatási vezetője szerint „a néma utazó jelensége még mindig nagyon is létezik, bár nem igazán hivatkozunk rá”. Ezért a csendes utazók továbbra is befolyásolják az iparágat, mivel most „költőerejük van, és egyre nagyobb hatást gyakorolnak az utazási foglalásokra”.
Hogyan befolyásolja a közösségi média az utazást: Növekvő szerep az utazók új generációjának vonzásában


Az iparág számos szereplője szívesen vezet be digitális szolgáltatásokat, hogy láthatóságot szerezzen, és olyan ügyfeleket vonzzon, akik a technológiára támaszkodnak úti cél kiválasztásakor. A Z generációs utazók több mint fele naponta legalább négy órát tölt a közösségi médiában, például a TikTokon. Ezért azoknak a szállodáknak, amelyek az adott generáció tagjait szeretnék magukhoz vonzani, fontolóra kell venniük, hogy értékes tartalmat hozzanak létre közösségi média csatornáikon. Egyes szállodatulajdonosok számára ez ijesztő teher lehet, ezért ne habozzanak támaszkodni az utazók tartalomkészítőire, hogy reklámozzák ingatlanukat a közösségi médiában!


Ki hajlandó többet fizetni a fenntartható termékekért a hotelekben?


A Z generáció tagjai hajlandóak fizetni olyan dolgokért, amelyek fontosak számukra, például a fenntarthatóságért. Legfeljebb 50%-uk beleegyezne abba, hogy prémiumot fizessen jótékonysági cél érdekében. Ennek eredményeként az iparág egyes szereplői megkérdőjelezik, hogy a szállodáknak meg kell-e újítaniuk hűségprogramjaikat, amelyek jutalmazzák a vendégeket, és lehetővé teszik számukra, hogy jótékony célokra adományozzanak.


Az egyes generációk utazási elvárásai


Az utazók egy kategóriájának vásárlóereje nagy szerepet játszik annak meghatározásában, hogy bizonyos fogyasztói magatartások kis vagy nagy hatással lesznek-e az iparágra. A Boomers travelers immár szintén hatással van a vendéglátóiparra. Ennek a kohorsznak egyes tagjai nemcsak korán nyugdíjba vonulnak, ami azt jelenti, hogy több idejük lesz az utazásra, hanem jelenleg ők a leggazdagabb generáció. Évente átlagosan négy vagy több utat tesznek meg.


A Boomertől a Z generációig: új izgalmas okok az utazáshoz


Az évek múlásával a különböző generációk különböző prioritásokkal rendelkeznek, és az utazási ágazat is felfigyel rá. Az 50 év felettiek számára kiemelt fontosságú, hogy minőségi időt töltsenek szeretteikkel nyaralás közben. Ez azt jelenti, hogy olyan szállást kell keresni, amely kényelmesen el tud fogadni egy nagy csoportot, és oda kell figyelni azokra a kényelmi szolgáltatásokra, amelyek még élvezetesebbé tehetik tartózkodásukat.


A vendégút digitalizálása: Az intelligens szobáktól a fejlett megoldásokig


Életünk egyre inkább digitálissá válik, és ennek megfelelően az ügyfelek elvárásai is változnak. Az Y és Z generáció zökkenőmentes és egyszerűsített élményt keres, mint például a gyors bejelentkezés és a minimalista interakció a személyzettel. A mesterséges intelligencia fejlődése számos iparágban új korszakot hoz létre, amelyet nem szabad kihagyni.


A megélhetési költségek válsága: megfizethető utazási élmények


A megélhetési költségek válsága tovább fokozódik, és az emberek pénzt takarítanak meg. Például az Inflációs szakácskönyv mesterséges intelligencia segítségével követi nyomon az élelmiszerárakat, és költségkímélő recepteket kínál. A Whimstay piactér last minute bérleti foglalásokat kínál, hogy megoldja azt a problémát, hogy az aktív bérelt éjszakák körülbelül 50%-a évente üresen marad, és a legjobb ajánlatokat és jelentős megtakarításokat kínálja az utazóknak.


A hosszú élettartamú gazdaság ereje


Manapság az emberek szívesebben szereznek információkat és vásárolnak dolgokat az interneten, és ez a gondolkodásmód nem korlátozódik a fiatalabb korcsoportokra. A vendéglátásban bőven van tere az innovációnak, ha a népesség elöregedésének trendjét nézzük. A hosszú élettartamú gazdaság a világ leggyorsabban növekvő piacának ígérkezik, és a jövőben nyugdíjba vonulók dinamikusabbak lesznek szabadidős és utazási terveikben. A vendéglátóipari szereplőknek most kell kihasználniuk ezt a lehetőséget, és elgondolkodniuk valamilyen újítás bevezetésén, hogy az öregedést könnyebbé, biztonságosabbá és élvezetesebbé tegyék.


Konklúzió a Marketing Professzoroktól 


A különböző generációk eltérő igényei és viselkedési mintái jelentős hatással vannak a vendéglátó- és turisztikai ágazat online marketing stratégiáira. A csendes utazók digitális szolgáltatásokat keresnek, míg a Z generáció a közösségi médián alapuló élményekre vágyik. A fenntarthatóság szintén fontos szerepet játszik, különösen a fiatalabb utazók körében, akik hajlandóak prémiumot fizetni a környezetbarát megoldásokért. A Boomerek gazdasági ereje és utazási szokásai szintén alakítják a piacot, míg az öregedő népesség új lehetőségeket teremt az innovatív, életminőséget javító megoldások számára. A hotelipar számára kulcsfontosságú, hogy alkalmazkodjon ezekhez a trendekhez és személyre szabott élményeket nyújtson az egyes generációknak.
Hotel marketing stratégia Hotelek, szállodák Online marketing Online marketing hoteleknek Szálloda marketing TurizmusmarketingLegfrissebb cikkek


Hogyan használhatod a SEO-t a közvetlen foglalások növelésére a szállodádban – 2.rész
Az előző részben áttekintettük a SEO alapjait a szállodák számára. Ebben a részben tovább mélyülünk a részletekbe, és bemutatjuk, hogyan optimalizálhatod szállodád Google Cégem-adatlapját, hogyan használhatod ki a helyi SEO-t, és miként alkalmazhatod a tartalommarketinget a közvetlen foglalások növelésére. Emellett megosztunk néhány gyakorlati tippet is, hogy hatékonyan mérhesd és elemezhesd SEO erőfeszítéseidet.
Hogyan használhatod a SEO-t a közvetlen foglalások növelésére a szállodádban – 1.rész
Napjaink digitális korában a keresőoptimalizálás (SEO) elengedhetetlen eszközzé vált azon szállodák számára, amelyek növelni szeretnék közvetlen foglalásaikat. Egyre több fogyasztó fordul a keresőmotorokhoz, például a Google-hoz, utazási szállások keresése és lefoglalása érdekében, ezért az erős SEO-stratégia jelentős hatással lehet a szálloda bevételére és jövedelmezőségére.
Így hass a különböző generációkra a hotel online marketing segítségével
A vendéglátó- és turisztikai ágazat mindig is igyekezett elnevezéseket találni az egyforma érdeklődésű és viselkedésű utazók csoportjainak leírására. Ezek az elnevezések néha követik a jól ismert generációs kategóriákat, mint például a millenniumi utazók és a Z generációs utazók, vagy egyedi, testreszabott definíciókat használnak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan érhetjük el hatékonyan a különböző generációkat a hotel online marketing eszközeinek segítségével.
Hírek, szakmai cikkek a szállodai marketing világából

Minden, amit az online marketingről tudni kell a hoteleknek, szállodáknak! Hasznos tippek az online marketing eszközök használatáról és hatásairól a turizmus és vendéglátás területén.

Közösségi média marketing hoteleknek

Szállodát, hotelt irányítasz, de nem foglakoztál eddig a közösség felületekkel, vagy úgy érzed valamit rosszul csinálsz, mert nem jönnek az eredmények? Mi segítünk neked, hogy sikeresen használd a különböző platformokat, hogy még több vendéget szerezz! - Szakmai tanácsok a social média használatával kapcsolatban

Online marketing tanácsok szállodák, hotelek számára

Segítünk megtanulni és átlátni az online marketing lényegét és szerkezetét. Ismerd meg te is alaposabban az online marketing különböző területeit, folyamatait annak érdekében, hogy minél több látogatód és vendéged legyen.

Szerezz több jutalékmentes foglalást

Megtudhatod, hogy mit kell tennie a szállodáknak, hoteleknek annak érdekében, hogy minél több foglalás történjen a saját weboldalán, ezzel minimalizálva a kifizetett jutalékot a szállásfoglaló portálok részére és a lehető legtöbb profitra tegyenek szert!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!